PELIKÁN, P. Určení výšky osob z řečového projevu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Atassi, Hicham

Student Bc. Pavel Pelikán vypracoval diplomovou práci na téma „Určení výšky osob z řečového projevu“. Student přistupoval k práci velmi seriózně a zodpovědně a svůj postup konzultoval pravidelně. Práce má velmi dobrou formální a vědeckou úroveň. Oceňuji, že se student dokázal velmi dobře vypořádat s tak komplexní problematikou, pochopit a velmi dobře popsat současný stav řešení. Dále dokázal i naimplementovat algoritmus pro odhad výšky z řečového projevu. Práci hodnotím velmi kladně a navrhuji známku 94/A.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Mekyska, Jiří

Práce je psaná velmi přehledně a na dobré vědecké úrovni. Při svém systematickém postupu student popsal veškeré základy parametrizace řeči a klasifikace příznaků, provedl drobnou rešerši nejmodernějších postupů při odhadu výšky řečníka, navrhl vlastní přístup a výsledky srovnal s nejlepšími dosaženými výsledky, které jsou publikovány ve vědeckých časopisech. Práce má drobné formální a obsahové nedostatky, např. student zaměnil popis koeficientů LPC za PLP, u obrázku 3.9 (b) prokládal rovnoměrné rozdělení Gaussovou křivkou, atd. Z hlediska licence nepovažuji rovněž za rozumné přikládat databázi TIMIT (byť se změněnou strukturou) k diplomové práci, která je veřejně dostupná. Zadání bylo splněno, celkově jsem s prací spokojen a navrhuji známku A.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 66708