ZBOŘIL, J. Design samoobslužné řezačky na chléb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Rubínová, Dana

Pro design je důležité i hodnocení designérských kvalit práce: řešení modelu - C, úroveň tvarové kultivace - A, barevnost navrženého designu - A a grafická úprava výkresů - B. Tvarově netradiční řešení disponuje celou řadou promyšlených uživatelských inovací, jako např. možnost šikmého řezu, krájení více druhů pečiva a možnost využití odpadu z řezacího procesu. Grafické rozhraní displeje je řešeno přehledně a čitelně. Jednoduché tvarování vnějšího pláště řezačky zohledňuje hygienické nároky na takovýto typ produktu. Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a obsahuje vlastní řešení tématu Design samoobslužné řezačky na chléb v oboru průmyslový design.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Rajlich, Jan

Pro design je důležité i hodnocení designérských kvalit práce: řešení modelu - C, úroveň tvarové kultivace - B, barevnost navrženého designu - A a grafická úprava výkresu - B. Student akcentoval ve své práci zpříjemnění uživatelského výrazu výrobku, což se mu podařilo jen částečně. Uvítal bych i názornější ukázku začlenění do interiéru. Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a obsahuje vlastní výsledky k tématu design samoobslužné řezačky na chléb v oboru průmyslový design.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 92388