ŽDINIAKOVÁ, T. Stanovení pravosti a falšování medu iontově výměnnou chromatografií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Vespalcová, Milena

The student approached the assigned work in a responsible and independent way. She acquired a thorough literature review. She was a fast leaner and quickly understood the main principles of the analytical technique (operation, maintenance, calibration and performance suitability tests). She efficiently engaged with the main concepts of method development, validation and statistical analysis and successfully developed methodologies for the determination of the quality and composition of honey. Overall, I consider Tereza Zdiniakova’s thesis to be of added value and beneficial to the scientific community for official control purposes of honey. I recommend the thesis for defense and I evaluate the overall mark of EXCELLENT – A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Diviš, Pavel

Studentka splnila zadání práce. Práce je psaná v anglickém jazyce a obsahuje značné množství experimentálních dat které jsou přehleně a za použití statistických metod správně zpracovány. Nedílnou součástí práce jsou také výsledky validace metody iontově výměnné chromatografie pro stanovení sacharidů v medu. Studentka při zpracování práce využila dostupnou literaturu. Závěr práce je sepsán jasně, celkově práce působí velmi dobrým dojmem. práci hodnotím celkovou známkou A - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 117659