HORÁKOVÁ, J. Podnikatelský záměr pro založení bistra, baru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

Cílem práce bylo sestavení podnikatelského plánu na založení a provozování gastronomického podniku ve - kombinace denního bistra a nočního baru v Brně. Cíl považuji za splněný s drobnými připomínkami. Sestavený plán se opírá o provedené analýzy externích faktorů doplněné o stručný výzkum formou ankety mezi potenciálními zákazníky zaměřený na jejich základní očekávání a potenciální četnost návštěv podniku. Výzkum mohl být důkladnější především v oblasti očekávání zákazníků - sortimentu, doplňkových služeb, programu atd. Samotný plán je sestaven v odpovídající struktuře. Práce je na odpovídající formální i odborné úrovni, doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Z čeho vznikl název podniku? Proč je na str. 65 uveden jiný název?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Mičák, Peter

Študentka vo svojej práci rieši problematiku tvorby podnikateľského zámeru v odvetví gastronómie. V návrhovej časti autorka prezentuje výsledky svojho primárneho výskumu v podobe dotazníkového šetrenia prostredníctvom metód popisnej štatistiky. Chválim pomerne obsiahly zoznam zákonov, vyhlášok a nariadení, ktoré ovplyvňujú fungovanie gastroprevádzok a deklarujú prehľad autorky v tejto oblasti. V kapitole vlastných návrhov riešenia autorka detailne opisuje budúce fungovanie podniku až do úrovne ponúkaných vlastných nápojov a jedál v závislosti na priemernú predajnú cenu konkurencie. Je dôležité spomenúť, že autorka vo svojej práci spomína, že už má pracovné skúsenosti z tohto odvetvia, čo pozitívne vplýva na praktickú využiteľnosť výsledkov bakalárskej práce. Bakalársku prácu hodnotím pozitívne známkou B a odporúčam ju k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 133822