HORÁKOVÁ, J. Podnikatelský záměr pro založení bistra, baru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Cílem práce bylo sestavení podnikatelského plánu na založení a provozování gastronomického podniku ve - kombinace denního bistra a nočního baru v Brně. Cíl považuji za splněný s drobnými připomínkami. Sestavený plán se opírá o provedené analýzy externích faktorů doplněné o stručný výzkum formou ankety mezi potenciálními zákazníky zaměřený na jejich základní očekávání a potenciální četnost návštěv podniku. Výzkum mohl být důkladnější především v oblasti očekávání zákazníků - sortimentu, doplňkových služeb, programu atd. Samotný plán je sestaven v odpovídající struktuře. Práce je na odpovídající formální i odborné úrovni, doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Z čeho vznikl název podniku? Proč je na str. 65 uveden jiný název?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Študentka vo svojej práci rieši problematiku tvorby podnikateľského zámeru v odvetví gastronómie. V návrhovej časti autorka prezentuje výsledky svojho primárneho výskumu v podobe dotazníkového šetrenia prostredníctvom metód popisnej štatistiky. Chválim pomerne obsiahly zoznam zákonov, vyhlášok a nariadení, ktoré ovplyvňujú fungovanie gastroprevádzok a deklarujú prehľad autorky v tejto oblasti. V kapitole vlastných návrhov riešenia autorka detailne opisuje budúce fungovanie podniku až do úrovne ponúkaných vlastných nápojov a jedál v závislosti na priemernú predajnú cenu konkurencie. Je dôležité spomenúť, že autorka vo svojej práci spomína, že už má pracovné skúsenosti z tohto odvetvia, čo pozitívne vplýva na praktickú využiteľnosť výsledkov bakalárskej práce. Bakalársku prácu hodnotím pozitívne známkou B a odporúčam ju k obhajobe.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | C |
eVSKP id 133822