Kvalita a konkurenceschopnost.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Zaměření na problematiku Kvality a Konkurenceschopnosti by mělo být samozřejmostí všech podniků. Zajistit kvalitu a tím uspokojit zákazníka ve formě zavedením ISO norem a jejich důrazným dodržováním a kontrolou. Dlouhodobá konkurenceschopnost se zajistí tím, že se již děti budou vychovávat k celoživotnímu vzdělávání. Jazykové vzdělávání musí být samozřejmost, které se bude učit již v mateřských školách. Propojení politiky státu v otázkách infrastruktur a vzdělávání, přinese z pohledu budoucnosti pozitivum tím, že se továrny nebudou přesouvat dále na Východ, ale budou dále zaměstnávat naše „lidi“. Nesmí se bránit Inovacím a vkládat do nich prostředky, které nám z efektivní výrobu. Přitom se musí klást velký důraz na Bezpečnost práce. Nemělo by se myslet jen na krátkodobý zisk, ale měl by na to být pohled budoucnosti. Společnost se bude dále vytvářet a vyvíjet. Nemůže zůstat pouze teď ve vytvořeném systému. Je potřeba neustále držet krok s pokrokem a dát zelenou novým technologiím a zajisti právě prosperitu našim potomkům.
This bachelor thesis deals with problems of quality and competitive strength. Here is enlarged the way how to ensure the quality and to satisfy the customer by implementig, following and checking of ISO standards. Satisfaction of the customer brings the potentiality into the company. The only way is to bring up our children for the lifelong learning. Education in languages should be on very high level and languages should be taught even in kindergartens. Crossconnection of the government´s policies in infrastructures and education will have positive influence on our future life, factories will not move to East, they will stay here and employ our people. To be open to innovation and not hesitate to lay resources into it. This is the only way to obtain more effective production. We shouldn´t forget the safety of work and follow the severe laws and standards.The heritage for following generations will depend on our attitude to quality problems and to competitive strength.We cannot think only of short-term profit, but also of the future.The society will be permanently created and developed.The society will be permanently created and developed. We cannot stay on one place in this created system.It is necessary to follow the progress in the world and give priority to new technologies and ensure the prosperity for our descendants.
Description
Citation
DVOŘÁK, P. Kvalita a konkurenceschopnost. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Simona Hutařová, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. Otázky: Co znamená pojem inovace v procesu? Co si lze pod tím představit? Vliv kvality a ceny výrobku na prodej. Je pravda, že zvýšení produktivity vede ke zvýšení kvality? Proč zákazníci kupují levnější, ale méně kvalitnízboží? Vyčíslení směrodatné odchylky. Jak by šla zvýšit kvalita výroby v lisovně, kde student pracuje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO