Nefiltrační aplikace s proudovými a napěťovými konvejory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je o nefiltračních aplikacích s napěťovými a proudovými konvejory. Konvejory mohou být použity jak ve filtračních tak i nefiltračních aplikacích. Jsou jádrem řady moderních obvodů či operačních zesilovačů. Nejprve jsem rozebral co to vůbec konvejor jako takový je, jeho historicky vývoj, s jakými typy se můžeme setkat a dostupnost v integrovaných obvodech. Dále jsem se zaměřil na obvody, které mi byly zadány. A to jsou : funkční měnič, usměrňovač a integrátor. U těchto zapojení jsem je nejdříve analyzoval a provedl počítačové simulace. Poté jsem navrhoval jejich realizaci a na to provedl experimentální měření.
This thesis is focused on using non-filtering applications with voltage and electric current conveyors. Conveyors may be used both for filtering and for non-filtering applications. They are basic elements of many modern electric circuits and operational amplifiers. First of all, I had described what the conveyor in general is, its historical development, which types of them we can meet with and its availability in integrated circuits. Then I focused on circuits which are subject of this thesis. Namely they are: functional transducer, rectifier and integrator. These circuits were analyzed and simulated by computer software. After this I designed their realization and performed experimental measurement.
Description
Citation
HORÁČEK, L. Nefiltrační aplikace s proudovými a napěťovými konvejory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Daněček, Ph.D. (člen) Ing. Filip Buršík (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Diskutujte o modelu CCII- na obr. 6.1. Uveďte způsob realizace CCII- pomocí dvou AD844. Nekmital Vám signál? Měl jste problémy se stabilitou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO