Bioplyn jako palivo pro kogenerační jednotky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je popis využití bioplynu jako paliva pro kogenerační jednotky. Úvodní část je zaměřena na vznik bioplynu, jeho využití v praxi a skladování. Hlavní část se zabývá principem kogenerační technologie a od ní odvozené technologie trigenerační. Dále popisuje sloučeniny v bioplynu, které nepříznivě ovlivňují provoz kogeneračních jednotek. Součástí práce je i seznámení s konkrétním příkladem využití kogenerační jednotky pro spalování bioplynu.
The objective of this bachelor thesis is a description of biogas as a fuel for cogeneration unit. The exordium is focused on biogas origin, use and storage. The document body deals with principle of cogeneration technology and derived trigeneration technology. In the next part are described the compounds in biogas, which adversely affect the running of cogeneration units. There is also included concrete example of using the cogeneration unit with biogas.
Description
Citation
DOMANSKÝ, D. Bioplyn jako palivo pro kogenerační jednotky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Vít Kermes, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO