Řídící modul pro obvody ADF4360 a vybrané DDS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je svým obsahem zaměřena na problematiku ovládání a komunikace obvodů přímé číslicové syntézy (DDS) a obvodů napětím řízeného oscilátoru s fázovým závěsem (ADF) pomocí mikrokontroléru. V úvodní části, která se zaobírá základními teoretickými podklady, je stručně rozebrán princip činnosti obvodů DDS, ADF a také představeno rozhraní SPI. Následující kapitola popisuje konkrétní návrh a řešení hardwaru pro řídící modul, demonstrační generátor s obvodem AD 9834 a modul s obvodem ADF4360. V závěrečné části práce je uvedena problematika programování obvodů DDS a ADF s ukázkami a popisem vytvořeného kódu v jazyce C. Schémata modulů a motivy plošných spojů jsou uvedeny v příloze.
This bachelor’s thesis is focused on issues of communication between microprocessor unit and frequency synthesizer circuits - direct digital synthesis circuit (DDS), voltage control oscillator with phase lock loop (ADF). The basic theoretical function of DDS, ADF and SPI interface is described in the introduction. The solution and drafts of modules hardware are shown in next chapter. Last chapter describes programming of DDS and ADF circuits with examples of this code in C language. Schemes and board layouts of modules are attached in appendix.
Description
Citation
LAMBOR, J. Řídící modul pro obvody ADF4360 a vybrané DDS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Peter Kovács, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO