Návrh a realizace aplikace pro správu RDS zpráv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Účelem této práce bylo navržení a realizace dvou aplikací určených pro správu Radio Data System (RDS) zpráv. Tyto aplikace budou následně využívány v ČRo Ostrava pro podporu dvou služeb systému RDS, a to konkrétně služeb identifikace dopravního hlášení a radiotext. Obě aplikace byly zabezpečeny proti neautorizovanému užití neoprávněnými uživateli pomocí heslem chráněného přístupu, přístupových práv a kryptování hesel v inicializačních souborech. Text práce je rozčleněn do tří částí. V první je popsán systém RDS a jím poskytované služby a implementace RDS v ČRo Ostrava. Druhá část se věnuje návrhu obou aplikací a v poslední části nalezneme popis samotné realizace. V práci jsou zobrazena všechna okna aplikací a rozkresleny vývojové diagramy všech podprogramů. V příloze je pak výčet všech podprogramů rozčleněných podle jednotlivých modulů.
The purpose of this work was realization and implementation of two applications for the management of Radio Data System (RDS) messages. These applications will be subsequently used in the Czech Radio Ostrava to support two RDS services, namely the Traffic - Announcement Identification and Radiotext. Both applications are secured against unauthorized use by incompetent users through a password - protected access, access rights and encryption of passwords in initialization files. The text of this work is divided into three parts. The first describes the system RDS and services provided by it and implementation of RDS in the Czech Radio Ostrava. The second part deals with the realization of both applications and the last part describes the implementation itself. The work shows all applications windows. Work also includes all the flow charts. The list of all broken down by subroutines is given in the appendix.
Description
Citation
HERALT, J. Návrh a realizace aplikace pro správu RDS zpráv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Soumar (člen) Ing. Jan Kacálek (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
- Co vyjadřuje zkratka FLASH text? - V případě zařazení vysílání Flash textu s maximální prioritou může dojít ke zkrácení počtu vysílaného PROMO textu během daného dne. Máte tuto situaci nějak ošetřenou, aby se zabránilo nedodržení smlouvy o vysílání PROMO textů objednatelem? - Je ošetřena situace, kdy by byly zadány dva stejné časy ve stejný vysílací den dvou různých PROMO textů se stejnou prioritou? Dochází k nějakému automatickému varování? Pokud ne, který PROMO text bude vysílán?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO