Aplikace pro PDA umožňující příjem a práci s multimediálním obsahem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předložená práce se zabývá vytvořením aplikace pro PDA umožňující příjem a práci s multimediálním obsahem. V úvodu práce je pozornost věnována hlavně teoretickému vysvětlení některých pojmů jako je PDA (Personál Digital Assistant) a Windows Mobile 6.0. Čtenář se obeznámí také s technologií .NET Framework a taktéž s její verzí pro mobilní zařízení .NET Compact Framework. Jsou tady rozebrány výhody a nevýhody této technologie, ale taktéž výhody a nevýhody programovacího jazyka C#, pod kterým je aplikace naprogramována. Následující kapitoly práce se věnují samotnému návrhu multimediální aplikace a to konkrétně návrhu z hlediska tříd. Pro lepší orientaci a pochopení je použitý UML diagram. UML (Unified Modeling Language) je grafický jazyk, který je určen pro vizualizaci a dokumentaci programových systémů. Kromě obecního popisu tříd se tady nachází podrobné vysvětlení jednotlivých atributů a metod aplikace. Je vysvětlená jejich funkce a účel. V další části práce se pozornost zaměřuje na síťovou komunikaci aplikace, či už z hlediska přenášení jednotlivých multimediálních souborů nebo z hlediska přenosu v reálném čase. Rozebírá se tady princip navazování a ukončování spojení mezi klientem a serverem. Klientská část aplikace je navrhnutá na mobilní zařízení s operačním systémem Microsoft Windows Mobile 6.0 a serverová část aplikace je navrhnutá pro počítač na kterém je nainstalován operační systém Microsoft Windows ve verzi XP. V práci můžeme také najít jednoduchý manuál k ovládaní obou aplikací. Taktéž jsou v této části popsány výjimky, které mohou nastat v případe výpadku spojení při komunikaci. Poslední kapitoly popisují synchronizaci mobilního zařízení, popřípadě emulátoru se stolovým počítačem a dávají čtenáři přehled o podporovaných formátech audio souborů multimediální aplikaci. Všechny dosažené výsledky jsou shrnuty v samotném závěru práce.
This thesis deals with creating application for PDA for multimedia stream presentation and processing. Introduction of the thesis is devoted to the theoretical explanation of terms such as PDA (Personal Digital Assistant) and Windows Mobile 6.0. Readers will be acquainted with the technology of .NET Framework and also with its version for mobile equipment .NET Compact Framework. Advantages as well as disadvantages of .NET technology are dealt with in this section together with the same phenomena of C# programming language, which is the basic language used for running our application. Next chapters of the thesis deal with my own design of multimedia application, especially from the point of view of classes. For better orientation and understanding UML diagram is used. UML (Unified Modeling Language) is a graphic language intended for visualization and documentation of programming systems. Except of general description of the classes there is also a detailed explanation of individual attributes and application methods. Their function and purpose are explained here as well. In the next part of the thesis attention is paid to the network communication of the application, both in terms of individual multimedia files transmission and stream transmission. Principles of connection and disconnection between client and server are analyzed in this part. Client’ s part of the application is designed for the mobile equipment with Microsoft Windows Mobile 6.0 operation system and server’s part of application is designed for computers, where Microsoft Windows XP operation system is installed. A concise manual for operating both the applications is included. This part also describes some exceptions which may occur in case of problems with connection. Last chapters describe synchronization of mobile equipment or emulator with a desktop computer and provide the reader with the summary of supported audio formats in multimedia application. All achieved results are summarized in the concluding part of the thesis.
Description
Citation
JAVORČEK, M. Aplikace pro PDA umožňující příjem a práci s multimediálním obsahem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vondra, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
V práci popisujete příjem internetového rádia pomocí http protokolu. Lze pomocí Vaší aplikace přijímat i data vysílaná pomocí RTP protokolu? Pokud ne, vysvětlete, jakým způsobem byste tento problém řešil? Kolik hodin jste strávil při programování aplikace a kolik má asi řádků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO