Měřicí modul s A/D převodníkem se současným vzorkováním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci je navržen modul pro sběr analogových akustických signálů ze snímačů. K digitalizaci těchto signálu je použit přesný A/D převodník ADS1287 od firmy Texas Instruments s rozlišením 24 bitů. K ovládání tohoto A/D převodníku a posílání digitalizovaných dat do PC je využito 32-bitového mikrokontroleru AT91SAM7S64 firmy ATMEL, který má implementováno USB rozhraní. Pomocí vývojových modulů s mikrokontrolerem a A/D převodníkem je vytvořen program pro mikrokontroler ve vývojovém prostředí IAR Embedded Workbench IDE 5.0 a jednoduchá aplikace pro PC v prostředí Borland C++ Builder. Oba programy jsou v jazyce C++. Rychlost vzorkování je 26 kHz. Na základě poznatků je realizován modul USB-ADC s mikrokontrolerem a A/D převodníkem.
In this work is designed programme unit for acquisition analog acoustic signlas from sensors. There is used accurate A/D converter ADS1287 by the company Texas Iinstrument with resolution of 24 bits to digitizing these signals. There is used 32-bit microprocessor AT91SAM7S64 by the company Atmel to control this A/D converter and sending digitized data to PC. This microprocessor has implemented USB interface. By force of developmental programme units whit microprocessor and A/D converter is produced programme for microprocessor in developmental setting IAR Embedded Workbench IDE 5.0 and simple aplication for PC in setting Borland C++ Builder. Both of those programs are in language C++. Rate of sampling is 26 kHz. On the basis is realized programme unit USB-ADC whit microprocessor and A/D converter.
Description
Citation
KŘÍŽEK, M. Měřicí modul s A/D převodníkem se současným vzorkováním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Jura, CSc. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO