Network Voice Message Box

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V diplomové práci je z počátku proveden stručný rozbor problematiky komunikace po silovém vedení a následně proveden návrh komunikačního zařízení. Zařízení má název NVMB, což je zkratka slov Network Voice Message Box. Toto zařízení je určeno k přenosu hlasových zpráv po silovém vedení. Umožňuje jejich nahrávání, přehrávání a odesílání. V diplomové práci je proveden postup návrhu, realizace a zhodnocení funkčnosti. Část je věnována i programovému vybavení tohoto zařízení.
In this Master's thesis a power line communication is shortly described and the scheme of the communication system is realized. The communication device is called NVMB. This abbreviation means Network Voice Message Box. It should be used for transfer of the voice message via power line. It enables its recording, playback and sending. A process of the scheme design is created, functionality of the device is realized and reviewed in the main part of the Master's thesis. The other chapter of the thesis is devoted to the software communication system.
Description
Citation
DÍTĚ, M. Network Voice Message Box [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vondra, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Jaké znáte metody nelineárního kvantování řečového signálu používané v telekomunikační technice? Jaký průběh měla kmitočtová charakteristika antialiasingového filtru (změřená nebo vypočítaná) a proč byl jeho mezní kmitočet stanoven na pouhé 2 kHz? Zabýval jste se metodami synchronizace rámců používaných např. v radiové technice? Porovnejte je s použitou metodou. Čím si vysvětlujete, že se chyby vyskytly jen při synchronizaci? Podle čeho jste vybíral typ procesoru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO