Databáze algoritmů číslicového zpracování signálů s automatickou klasifikací a vyhledáváním využívající webové rozhraní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem bakalářské práce bylo navrhnout databázovou strukturu pro katalogizaci zdrojových kódů a implementací algoritmů číslicového zpracování zvukových signálů. V práci jsou popsána kritéria, podle kterých lze dělit číslicové zvukové efekty. Realizovaný informační systém umožňuje přidávání projektů do databáze přes webový formulář. Další možností je využít automatické klasifikace. Automatickou klasifikací je nazývána funkce pro automatické rozpoznání informací o projektu ze souboru se zdrojovým kódem. Z toho důvodu byl navržen formát vhodný k zápisu katalogových údajů do zdrojového souboru. Tyto údaje je poté možné prostřednictvím vhodně navrženého algoritmu a s využitím integrovaných funkcí v jazyce PHP rozpoznat a následně uložit do databáze. V uložených projektech lze vyhledávat podle jména projektu, podle autorů, v popisu projektů a podle kritérií popsaných v úvodu práce.
The aim of the bachelor was to design a database structure for classification source code and implementations of digital audio effects algorithms. Classification criteria for these algorithms are described in the thesis. A new project can be added to the database using web form or via of the automatic classification. The automatic classification is called a function for automatic recognition information in source files. For this purpose a format of saving catalog information into the source file was designed. These saved data can be further recognized by the suitable algorithm which utilizes PHP standard functions and then they inserted into the database. The saved projects can be searched by the project name, author’s name, the project description, or the criteria described in the introduction of this thesis.
Description
Citation
KOUBA, P. Databáze algoritmů číslicového zpracování signálů s automatickou klasifikací a vyhledáváním využívající webové rozhraní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Prokeš, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Soumar (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jan Malý (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Vytvořený systém funguje pouze pro jeden zdrojový kód?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO