Vizualizace spojení mezi počítači

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Projekt Multicast IPTV Research Group se zabývá zejména vývojem nového algoritmu, využití stávajících a vývojem nových protokolů v rámci IPTV technologie. Ta bývá spojována s VOD (Video on demand) a internetovými službami jako např. přístup na web či internetová telefonie VoIP (Voice over Internet Protocol). Tato práce se zabývá teorií IPTV, její historií a architekturou. Dále pak multicastem jako způsobem šíření skupinového vysílání, jeho vlastnostmi, směrováním skupinového vysílání a protokoly použitými pro přenos. Rozebírá možností grafických formátů pro vykreslování, jejich výhody a nevýhody. Konečným cílem této práce, která je řešena právě v rámci projektu Multicast IPTV Research Group, je aplikace, která čte a analyzuje data vzniklá hierarchickou sumarizací. Pomocí zvoleného grafického prostředku graphviz vykresluje zdrojová data ve formátu svg. Takto vytvořené soubory se pak dají snadno prohlížet v novějších typech internetových prohlížečů.
Project Multicast IPTV Research Group mainly deals with the proposing of new mathematical models and communication protocols within IPTV technology. This technology is associated with VOD (Video on demand) and internet services such as web pages or VoIP (Voice over Internet Protocol). This bachelor thesis is focused on IPTV theory, history and achitecture. Analyse multicast, its attributes, routing and protocols used to broadcasting. Subtilize posibility of graphics formats for visualization, their advantages and disadvantages. Final objective of this project, which is solved on Multicast IPTV Research Group project, is application, which analyse input data generated by hierarchy summarization. By virtue of graphviz are generated output data in svg format. It is easy to view this svg files in later types of internet browsers.
Description
Citation
KOVÁŘ, J. Vizualizace spojení mezi počítači [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Jeniš (člen) Ing. Martin Minarčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Multicastová komunikace je v drtivé většině použita k distribuci obsahu směrem k uživateli. Jak je řešena, pokud je to třeba komunikace opačným směrem? Popište účel pročisťovacího algoritmu u protokolu DVMPR. Zdůvodněte, proč byl k realizaci programu vybrán právě C#. Proč jsou obrázky popisovány nad obrázky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO