Analýza současných technologií zajištění kvality služeb v paketových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na rozbor technologií pro zabezpečení kvality služeb v paketových sítích. V hlavní části se věnuji podrobnému rozboru technologii IntServ a DiffServ. Praktická část obsahuje návrh sítě v simulačním programu Openet Modeler. Navrhovaná síť je zaměřena hlavně na zabezpečení kvality služeb při přenosu hlasu pomocí technologie DiffServ. Při návrhu sítě jsem nasimuloval síť bez zabezpečení kvality služeb a síť se zabezpečením kvality služeb technologií DiffServ. Následně jsem porovnal výsledky simulací.
This bachelor thesis focus on analysis of technologies for guaranted quality of services in packet network. In main part I devote to detailed study of technologies IntServ and DiffServ. Practical part of my bachelor thesis includes design of network in simulating program Openet Modeler. Designed network is pecialized to guarantee quality of services during voice transmission by technology DiffServ. When designing the network I simulated guarantee of services in network without quality of service and in network with quality of services technology DiffServ. Finaly I compared issues of simulations.
Description
Citation
KULHÁNY, A. Analýza současných technologií zajištění kvality služeb v paketových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Prokeš, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Soumar (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jan Malý (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO