Transformace živnostenského podniku a jeho další rozvoj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce řeší problematiku převodu živnosti na společnost s ručením omezeným a její další rozvoj. Práce se zabývá daňovými, účetními a administrativní náležitosti, které jsou spjaty s touto transformací. Změna je aplikována na firmě, která podniká na základě živnostenského listu. Teoretický přístup k řešení zobrazuje analýzy vnitřního a vnějšího prostředí, nejdůležitější pojmy daňové evidence a přechodu na vedení účetnictví. Praktická část nejprve představí a analyzuje podnik, provede inventarizace majetku a závazků, vyčíslí daňový dopad převodu. V závěru jsou navrhnuty doporučení pro další rozvoj podniku.
This thesis addresses the issue of transfer of trade to a limited liability company and its further development. The work deals with tax, accounting and administrative formalities, that are connected with this transformation. The change is applied to the company, which operates on the basis of a trade license. A theoretical part of the analysis shows the internal and external environment, the most important concepts of tax accounting and the transition to management accounting. Practical section first introduces and analyzes the business, makes an inventory of assets and liabilities, quantifies tax implications of the transfer. At the end, recommendations for further development of the company are designed.
Description
Citation
DACÍKOVÁ, M. Transformace živnostenského podniku a jeho další rozvoj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. (předseda) doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc. (místopředseda) Ing. Lenka Černohorská, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novotný, MBA (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO