Analýza magnetického pole pomocí MKP a magnetické sondy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Projekt Analýza magnetického pole pomocí MKP a magnetické sondy se zabývá analýzou magnetického pole asynchronních strojů v příčném řezu. Tato analýza je zde podrobněji popsána spolu s nezbytnou teorií asynchronního stroje a programu ANSYS. Magnetické pole zvoleného stroje je dále změřeno magnetickou sondou a výsledky jsou porovnány s výpočtem. Další součástí práce je návrh přípravku pro měření magnetického pole.
The magnetic field analysis by MKP and magnetic probe project deals with magnetic field analysis of asynchronous machine cross section. This analysis is written in detail along with the necessary theory of asynchronous machine and the ANSYS program. The magnetic field of selected machine is measured by magnetic probe and results are compared with calculation. The next part of thesis is draft of device for the magnetic field analysis.
Description
Citation
VOLF, T. Analýza magnetického pole pomocí MKP a magnetické sondy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen)
Date of acceptance
2010-06-10
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Analýza magnetického pole pomocí MKP a magnetické sondy. Shrnul hlavní části své práce. Popsal geometrii modelovaného stroje, které byla použita pro výpočty. Prezentoval výsledky výpočtů rozložení magntické indukce v elektrickém stroji. Shrnul postup měření magnetické indukce a popsal naměřené hodnoty. Provedl porovnání naměřených a vypočítaných hodnot. Prezentoval přípravek určený pro pozicování magnetické sondy. Odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO