Systém řízení světelných zdrojů po silových rozvodech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací inteligentního systému domovního osvětlení. V obytných částech domu je intenzita osvětlení udržována na konstantní úrovni, kterou si nastavuje uživatel. Intenzitu osvětlení lze manuálně nastavit pro jednotlivé místnosti z centrálního modulu s uživatelským rozhraním. Nebo ji lze změnit libovolným dálkovým ovladačem přímo v místnosti, ve které se uživatel momentálně nachází. Při použití dálkového ovladače je informace o změně osvětlení přenesena do centrálního modulu. Pro komunikaci mezi centrálním modulem a jednotlivými svítidly jsou použity stávající rozvody elektrické energie.
The thesis deals with the design and implementation of smart house lighting. In the living parts of the house, the light intensity is maintained at a constant level which is set by the user. The intensity of lighting can be set manually for each room from a central module with a user interface. It can also be changed by any remote control directly in the room in which the user is currently located. When the remote control is used, the information about the change of light intensity is transmitted to the central module. For communication between the central module and the luminaires, the existing power lines are used.
Description
Citation
RUMÍŠEK, T. Systém řízení světelných zdrojů po silových rozvodech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO