Akviziční jednotka pro zabezpečovací techniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Projekt je zaměřen na vývoj zabezpečovací ústředny (jednotky) pro zabezpečení domů, bytů a jiných podobných prostor proti narušiteli. Návrh se zabývá řešením hardwaru a firmwaru zabezpečovacích jednotek a ovládacího softwaru pro PC. Hardwarový návrh se zabývá řešením napájení po ethernetu PoE, zálohování napájení, připojení bezpečnostních senzorů k zabezpečovací ústředně. Firmware zabezpečuje správnou funkci jednotek a komunikaci se senzory a PC. Software v PC umožňuje nastavení obou jednotek, deaktivaci alarmu a zjištění teploty v okolí jednotky.
Project is focused to development of security unit for security of homes, flats and other similar spaces against intruders (thieves). Design is focused to solution of hardware and firmware for security units and their control software for PC. Hardware design solve supply over ethernet PoE, backup of supply, connection securities sensors to security unit. Firmware prevents failure of units and it is communicating with sensors and PC. Software in PC provides settings of security units, deactivating of alarm and measure temperature by security unit.
Description
Citation
PEJCHAL, L. Akviziční jednotka pro zabezpečovací techniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Ing. Jana Olivová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce (Akviziční jednotka pro zabezpečovací techniku). Následně odpovídá na dotazy oponenta práce a na dotazy členů komise. doc. Dr. Ing. Josef Punčochář: Máte správně zapojené vstupy? odpověď: Boužel došlo k překlepu ve schématu. Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. Kolik můžepe připojit senzorů? odpověď: Mohupřipojit 10 senzorů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO