Bezdrátové rozhraní pro digitálně řízené aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na praktickou realizaci bezdrátového rozhraní použitím infračerveného přenosu dat. Tento druh přenosu je použit k měření rychlosti jízdy na motocyklu značky Simson. V práci je uveden způsob realizace digitálního řízení motocyklu prostřednictvím mikrokontrolérů. Digitálním řízením lze snadno vylepšit a rozšířit funkce motocyklu pro lepší obsluhu a jízdu. To umožňuje sběr informací o stavu vybraných částí motocyklu. Potřebné informace mohou být: teplota motoru, stav nabití akumulátoru, ujetá vzdálenost, průměrná rychlost a jiné.
The thesis aim is in practical realization of wireless interface, which is created by infrared relay in motorcycle Simson. Infrared relay is used for speed measuring. This work describes the realization of digital controlling by microcontrollers. Digital controlling can easily improve and upgrade functions for better driving comfort. It’s possible by getting information about condition of selected motorcycle parts. This information can be engine temperature, battery charge, total distance and etc.
Description
Citation
VALOUCH, M. Bezdrátové rozhraní pro digitálně řízené aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO