Digitální modulátor pro vícestavové modulace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit čtenáře se základním principem a možnostmi řešení digitálního modulátoru pro vícestavové modulace s integrovaným obvodem AD9957 od firmy Analog Devices. Navrhnout blokové i konkrétní schéma modulátoru a celé zařízení zrealizovat. Dále se zabývá využitím standardního rozhraní USB ke komunikaci, ovládání a přenosu dat mezi modulátorem a ovládacím počítačem. Práce popisuje jednotlivé bloky navrženého zařízení, desku plošných spojů, vytvořený firmware a aplikační program pro snadné ovládání pomocí PC. V závěru práce jsou popsány některé výsledky měření a zhodnoceny dosažené výsledky.
The object of this work is to meet readers with the basic principle and solution of high order digital modulator with integrated circuit AD9957 produced by the company Analog Devices. Block diagram and final scheme of the modulator and device construction is presented. Standard USB interface for communication, control and data transmission between modulator and host represented by personal computer is applied. The project describes following parts of the designed system: PCB layout, control firmware of MCU and application program running under PC. In the conclusion, chosen results of measurement are described and evaluated.
Description
Citation
ŽIŽKA, J. Digitální modulátor pro vícestavové modulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Wieser, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO