MKP pro rychlé simulace obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce bude zaměřena na MKP pro rychlé simulace obrábění. Úvodem bude popsáno teoretický základ MKP. Jednotlivé metody (implicitní, explicitní) a jednotlivé programy (Ansys Ls-Dyna, Abaqus, Deform, AdvantEdge). Na závěr bude proveden vzorový výpočet pro ortogonální obrábění, který bude vytvořen v Ansys Worbench, spočten ve výpočetním programu Ls-Dyna a výsledek zobrazen v programu LS-PrePost.
The work will be focused on FEM for fast machining simulation. Introduction described the theoretical basis of FEM. The various methods (implicit, explicit) and the individual programs (ANSYS Ls-Dyna, Abaqus, Deform, AdvantEdge). At the end of the model calculation will be made for orthogonal cutting, which will be created in Ansys Worbench, counted in a computer program LS-DYNA and the results displayed in the LS-PrePost.
Description
Citation
ŠEDA, P. MKP pro rychlé simulace obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (místopředseda) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2012-06-15
Defence
Jak by bylo řešeno utváření a oddělování třísky, když parametry D1-D5 c „k“ souboru nulové. Vysvětlete průběh síly z obr. 4.21. Proč se jedná o sílu v ose Z? V jaké rovině byla provedena ortogonální simulace. Otázka na nesrovnalosti v pojmech v práci. Open GL grafika, popis zvoleného modelu. Dotaz na obrázek 4.23, zda se jedná o autorský obrázek, a proč nebyl vytvořen vlastní model. Dotaz na volbu nástroje a získání parametrů pro model v BP. Co lze pomoci MKP zjistit za parametry, použitelné pro technologa? Jak byly voleny řezné podmínky pro zvolený model? Student dotazy převážně zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO