Pracoviště pro testování solárních článků metodou LBIC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této diplomové práce je úvod do solární problematiky, s následným zaměřením na solární články a reflexe jejich vad. Další část je věnována diagnostické metodě LBIC (Light Beam Induced Current), která pomáhá zjišťovat vady solárních článků. Práce se zabývá aplikací této metody v komplexním pohledu, od sestavení pracoviště, přes hardware po software. Poslední část je zaměřena na výsledky měření a analýzu.
Subject this diploma thesis is introduction to solar problems, with folow-up focus on solar elements and reflection about their defects. The next part is dedicated diagnostic method LBIC (Light Beam Induced Current) that help to detect defects of solar elements. The work is concerned with aplication this method in general view, from construction of workplace, throuhg hardware to software. The last part is focused on results processing and analysis.
Description
Citation
HARAŠTA, T. Pracoviště pro testování solárních článků metodou LBIC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Linus Michaeli, DrSc. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
1. Jak jste synchronizoval plotr? 2. Jaká je celková doba testovaní?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO