Nové možnosti a trendy v oblasti elektronického vyučování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce navazuje na semestrální projekt, ve kterém jsem se převážně zabýval pojmem e-learning jako takovým. Jelikož e-learning je pojem velmi široký a v odborném světě neustále dochází k jeho transformacím, v práci popisuji a hodnotím jeho formy, standardy a nejpodstatnější součásti z nejrůznějších hledisek. Každou součást zvlášť charakterizuji a uvádím jak potřebné, tak ideální parametry. Neopomínám jak vazby mezi jednotlivými součástmi tak hardwarovou stránku e-learningu. Věnuji detailní pozornost systému Moodle, přičemž jej charakterizuji, popisuji jeho vznik, historii a speciální pozornost věnuji hodnocení statistik, spojených s užíváním tohoto systému. Jako hlavní náplní se v práci zabývám e-learningovými prostředky na VUT v Brně na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií, Ústavu automatizace a měřící techniky. Zde detailně popisuji a hodnotím všechny prostředky užívané prostředky elektronické výuky. Na základě tohoto hodnocení, dotazníkové průzkumu a všech obecných získaných poznatků, práce obsahuje návrh hardwarové a softwarové optimalizace a zefektivnění e-learningových prostředků a to i po stránce přístupu studentů i zaměstnanců.
This bachelor thesis follows the mid-term work in which I have dealt with e-learning in general. Seeing that e-learning is very broad subject and that in specialized branches it is transformed all the time, in this work I describe and evaluate its forms, standards and essential components from different points of view. I characterise every component individually and I name both its necessary and ideal parameters. I do leave out neither the links between individual components of e-learning nor the hardware. I especially focus on the Moodle system. I characterise it and I describe its origin and history. I pay special attention to the evaluation of statistics related to the usage of the Moodle system. The main content of this work is concerned with e-learning resources at Brno University of Technology, Faculty of Electrical Engeneering and Communication, Department of Control and Instrumentation. In great detail I describe and evaluate all the most used e-learning resources. This work contains suggestions for optimalization of these e-learning resources and for making them more effective. Those suggestions are based on my evaluation, on questionnaires and on the general knowledge, while taking in consideration both students and members of the staff approach.
Description
Citation
ŠPRTA, V. Nové možnosti a trendy v oblasti elektronického vyučování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jan Bílek, CSc. (předseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO