Sledování bezpečnosti počítačových sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje programům pro sledování síťové komunikace a bezpečnosti počítačových sítí. Je zde popsán způsob zpracování přijatých rámců na síťové kartě a také v protokolovém ovladači. V další části je popsána funkce aplikace pro zachytávání a analýzu síťové komunikace, která dokáže rámce také generovat. Tento program je určený pro operační systémy Windows a je vytvořen jako modulární a tím také snadno rozšiřitelný pomocí DLL knihoven. Zdrojové kódy je možné nalézt na přiloženém CD.
This document describes software for network traffic analysis a network security monitoring. The way of processing captured frames in network cards and in protocol drivers is also described here. Second part attends to function of packet capture and network communication analysis software which can also generate traffic. This application is designed for Windows operating systems and is created as modular and easily extensible using DLL libraries. Source code of this application can be found on appended CD.
Description
Citation
MORSKÝ, O. Sledování bezpečnosti počítačových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
V práci uvádíte, že v prostředí Windows se o zpracovávání TCP/IP provozu stará ovladač tcpip.sys. Jaký mechanizmus (ovladač) se o tuto funkci stará v operačním systému Linux? V práci uvádíte, že největším problémem platformy .NET je správa paměti při datových přesunech, což je programů pro analýzu sítí poměrně zásadní požadavek. Proč jste si tuto platformu tedy vybral? Nebyla by vhodnější některá jiná platforma?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO