Protokol XMPP Jabber a jeho využití pro přenos multimediálních dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se snaží vytvořit aplikaci pro komunikaci v opensource IM síti Jabber. Ta v dnešní době získává stále větší oblibu jak u poskytovatelů, tak hlavně u koncových uživatelů. V první polovině práce jsou vysvětleny nezbytné základy celé problematiky a v druhé polovině je popsána výsledná aplikace, která byla vytvořena pomocí objektového programovacího jazyka Java. Java je pro svou jednoduchost a podporu mezi vývojáři velmi rozšířena. Díky tomu je k dispozici mnoho externích knihoven a rozšíření. Výsledná aplikace je postavena na knihovně Smack ve verzi 3.04 a VoIP modul na JMF (Java Media Framework). Grafické rozhraní bylo vytvořeno pomocí standardních Java visuálních komponent (javax.swing).
Master’s thesis is trying to create opensource IM application for communication in Jabber network. In nowadays it is getting more and more popularity as at providers, so mainly at end users. In first half of thesis are explained basics of whole issues and in second half is described resulting application, which has been created by using of object oriented programming language Java. Java is very extended between programmers for her simplicity and great support. Thanks this is available a many external libraries and extensions. Application has been written on Smack library in version 3.04 and VoIP module on JMF (Java Media Framework). Graphic interface has been created by using of standard Java visual components (javax.swing).
Description
Citation
HAVLENA, P. Protokol XMPP Jabber a jeho využití pro přenos multimediálních dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Robert Vích, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Izabela Krbilová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Jak ADPCM vystihuje podobu lidského hlasu? (viz. kap. 3.2 - 2. odstavec) Čím je dosaženo tak malého bitového toku u Vámi zmiňovaných standardů v témže odstavci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO