Návrh systému znalostního managementu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku využití znalostního managementu v malé organizaci, na identifikaci znalostních zdrojů a potřeb a nenásilném začlenění zásad znalostního managementu do každodenní práce organizace. Teoretická část této práce objasňuje základní pojmy a premisy znalostního managementu a nastiňuje jej jako disciplínu, která se prolíná ostatními manažerskými oblastmi. Praktická část práce se zabývá analýzou současné situace organizace, především pak z pohledu využívání znalostních zdrojů a jejich ohodnocení, a návrhem vhodného systému pro správu znalostí v dané organizaci.
This master’s thesis deals about Knowledge management in a small organization, and identification of knowledge resources and needs and the integration of knowledge management principles into the daily work of the organization. The theoretical part explains the basic terms and assumptions of knowledge management and shows a multidisciplinary overlap of knowledge management. The practical part deals with analysis of current situation of organization, especially in terms of utilization of knowledge resources and their evaluation, and design an appropriate system for managing knowledge in the organization.
Description
Citation
NOVOHRADSKÝ, M. Návrh systému znalostního managementu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-08
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO