Solární nabíječka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá nabíjením akumulátorů pomocí solární energie. Velký důraz je kladen na maximální využití získané energie. Je zde popsán vývoj, princip a vlastnosti fotovoltaického článku. Další kapitola je věnována olověným akumulátorům. Jsou zde uvedeny jejich vlastnosti a zásady jejich nabíjení. Bakalářská práce se dále zabývá realizací solární nabíječky za použití solárního regulátoru, spínaného měniče napětí typu Step-Down a ochranných a signalizačních obvodů. Je zde popsán návrh a výpočet obvodového zapojení solární nabíječky s následnou realizací.
This bachelor’s thesis deals with the charging of the batteries by a solar energy. Great emphasis is placed on maximum utilization of the energy obtained. The development, the principle and characteristics of the photovoltaic cell were described. Next chapter is focused on lead-acid batteries. There are presented the characteristics and principles of their charging. This thesis also deals with the implementation of solar charger using solar controller, switching voltage inverter, Step-Down converter, protective and signaling circuits as well. There is also described the design and calculation of the solar charger circuit board.
Description
Citation
SYGERYČ, D. Solární nabíječka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Je obvod schopen nabít akumulátor do 24 hod, otěřoval jste? Jaký je přenesený výkon při znalosti maximálního proud, jak spočítat maximální přenesený výkon? Pracoval obvod v bodu maximálního přenášeného výkonu? Jaký je odběr navržené nabíječky? Vliv osvitu na výnon solárního panelu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO