Vývoj zařízení k analýze držení těla a pohybu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Zařízení k analýze pohybu umožnují zdokonalit chirurgický zákrok, rahebilitaci patologií pohybového systému a jsou také velmi přínosné pro výzkum v oboru biomechaniky. V dešní době existuje mnoho zařízení k analýze pohybu, jejihž cena může dosáhnout až 150 k€ (Vicon, Motion Analysis). Cílem této diplomové práce je vyvinutí levného prototypu zařízení k analýze pohybu založeného na sledování barevných terčíků pomocí dvou jedoduchých digitálních kamer a programu ke zpracování obrazu.
Motion analysis systems permit to improve surgical treatment, rehabilitation of locomotive pathologies and they are also very beneficial for biomechanical research. There exists many motion analysis systems based on different technologies whose costs can reach up to 150 k€ (Vicon, Motion Analysis). The aim of this diploma thesis is to develop a low cost prototype of the motion analysis system based on the marker's tracking via two simple digital cameras and a program of image processing.
Description
Citation
VANČURA, L. Vývoj zařízení k analýze držení těla a pohybu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Aplikovaná mechanika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) prof. Ing. Ctirad Kratochvíl, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Přikryl, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) RNDr. Vladimír Opluštil (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentoval svoji DP jak na české straně, tak i pro komisi ve Francii, kde na své práci v průběhu studia pracoval, pomocí videomostu. Po přečtení posudků vedoucího práce a oponenta odpověděl na otázky členů komise jak z Francie tak i České republiky. Komise hodnotila jeho projev jako velmi dobrý.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO