Vodorovný šnekový dopravník pro dopravu uhlí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je navrhnout a konstrukčně zpracovat návrh šnekového dopravníku pro dopravu drobného uhlí. V práci se řeší zejména výpočet hlavních rozměrů dopravníku, volba pohonné jednotky dopravníku, a to vzhledem k možnému přetížení. Dále je také pozornost věnována volbě ložisek a spojky. U dopravníku jsou pevnostně zkontrolovány kritické body na hřídeli (otlačení per, vruby), dále místo jeho spojení se šnekovým hřídelem a spojovací čepy. V poslední části je věnována pozornost na provoz celého zařízení a jeho bezproblémový chod.
The aim of thesis is to design and process design proposal worm conveyor for transport of small coal. The work addresses in particular the calculation of the main dimensions of conveyors, conveyor drive option, due to possible congestion. It is also attention to the choice of bearings and couplings. The conveyor are inspected strength critical points on the shaft (per deformation, indentations), and place it to the worm shaft and connecting pins. In the last part is given to the operation of the entire facility and its smooth operation.
Description
Citation
PRŮŠA, O. Vodorovný šnekový dopravník pro dopravu uhlí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Alexander Sikora, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO