Studie zvýšení napětí elektrické sítě motorových vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce na téma Studie zvýšení napětí elektrické sítě motorových vozidel je dokument analyzující součastné provedení elektrické sítě motorových vozidel. S přihlédnutím na historický vývoj, součastnou podobu a možné rozšiřování elektrické sítě jsou v práci upřesněny podmínky a předpoklady pro možnost zvýšit jmenovité napětí. Velikost příkonu spotřebičů pro účely bakalářské práce byly změřeny na osobním automobilu nižší střední třídy. Výsledky z měření posloužily pro teoretický návrh zdrojové soustavy zamýšlené pro zvýšenou hladinu jmenovitého napětí měřeného vozidla.
Baccalaureate work themed Study voltage boost seat power control nets motor vehicles is document analysing actual fulfilment seat power control nets motor vehicles. S consideration on historical evolution, actual form and possible to dissemination seat power control nets are in work rectified conditions and groundwork for possibility heighten voltage rating. Size input appliances for purposes baccalaureate work were to be timed on motor - car lower middle class. Record from metering served for theoretic proposal source text system intended for increased surface explicit tension plumbed vehicles.
Description
Citation
ŠKRLA, M. Studie zvýšení napětí elektrické sítě motorových vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Student obhajoval svoji práci na téma "Studie zvýšení napětí elektrické sítě motorových vozidel". V průběhu obhajoby student popsal elektrické zařízení v automobilech a vliv zvýšení napětí na tato zařízení. Po obhajobě student odpověděl na otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO