Vliv skelných vláken na životnost olověných akumulátorů pracujících v režimu hybridních elektrických vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku olověných akumulátorů užívaných v hybridních elektrických vozidlech. Tyto akumulátory pracují v režimu částečného nabití, což s sebou přináší problematiku s předčasnou ztrátou kapacity. Úkole, je prověřit vliv skelných vláken, jako možných aditiv do aktivních záporných elektrod těchto článků za účelem prodloužení jejich života. V textu je popsána problematika hybridních elektrických vozidel, olověných akumulátorů a dalších elektrochemických zdrojů.
This thesis is focused on lead-acid batteries used in hybrid electric vehicles. These batteries operate under partial charge, which brings problems with premature capacity loss. Tasks is to examine the influence of glass fibers as possible additives to the negative electrode of these cells in order to extend their life. The text describes the problem of hybrid electric vehicles, lead-acid batteries and other electrochemical sources.
Description
Citation
TOBOLÁK, J. Vliv skelných vláken na životnost olověných akumulátorů pracujících v režimu hybridních elektrických vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem probíhalo vybíjení? Proč je při přímesi 0,78% nejnižší hodnota? Jaký je vliv koncentrace příměsí na životnost kompletního článku? Proč bylo použité právě skelné vlákno? K čemu sloučí dva kontakty na přívodech testovacích žeber?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO