Vyhodnocení spotřeby osobní lodi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací programu pro vyhodnocení spotřeby osobní lodi pomocí řídícího systému Siemens Simatic S7-200 a dotykového ovládacího panelu Weintek Easy View MT8150X. Součástí je teoretické shrnutí vlastností a parametrů řídících automatů a způsobu jejich programování. Práce obsahuje popis návrhu výpočetního algoritmu, blokového schématu zapojení a testovacího vizualizačního softwaru. Větší část této publikace je věnována podrobnému popisu programu automatu a jeho vizualizaci, především měření spotřeby, vzdálenosti, průměrné rychlosti a rychlosti a směru větru. V závěru je uveden postup při realizaci a měření na osobních lodích na Brněnské přehradě včetně vyhodnocení stažených dat.
This thesis is focused on a design and an implementation of a power consumption computation for a passenger vessel using the industrial automation system Siemens Simatic S7-200 and the touch panel Weintek Easy View MT8150X. A part of the thesis represents a theoretical summary of features and parametres of the programmable logic controllers (PLC) and a way how they are programmed. The work includes a description of a computational algorithm, a block diagram of interconnections and a visualization software for testing. A greater part of this publication is devoted to a detailed decription of a program in the PLC and its visualization, especially the power consumption computation, a distance, an average speed and a wind speed and a direction. At the end, the thesis shows a procedure for an implementation and a measurement on the passenger ships at the Brno dam, including an evaluation of downloaded data.
Description
Citation
DRBOHLAV, L. Vyhodnocení spotřeby osobní lodi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce (Vyhodnocení spotřeby osobní lodi). Následně odpovídá na dotazy oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO