Laboratorní přípravek pro vývoj aplikací obvodů CPLD firmy Altera

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V diplomové práci se zaměřuji na návrh schematu laboratorního přípravku a prostudování způsobů programování obvodů CPLD firmy Altera. Přípravek slouží pro vývoj a demonstraci aplikací v obvodech CPLD firmy Altera. Přípravek je navržen pro programování kabely Altera a Presto (výrobce ASIX). Vstupní signály jsou realizovány soustavou přepínačů a tlačítek na desce. Stavy výstupů jsou zobrazovány na LED diodách, případně na připojeném multiplexním displeji. Uživatel má možnost připojit externí zařízení, přes externí vstupy. Práce je dále zaměřena na návrh desky plošných spojů laboratorního přípravku, následné výrobě, oživení přípravku a ověření kompatibility programátorů ALTERA a PRESTO. Závěr práce je zaměřen na práci s návrhovým prostředím QUARTUS II. Zejména se jedná o návod na práci se šablonami a simulací VHDL konstrukcí.
In this thesis I aim at a design of the laboratory kit and study ways how to programme CPLD devices made by Altera company. The product is used for development and demonstration of applications in CPLD devices made by Altera company. The kit is designed for Altera programming cables and Presto (made by ASIX). Input signals are implemented by a set of switches and buttons on the board. Output states are displayed by LED diods, possibly connected to multiplex the display. The user can connect to external devices via external inputs. Thesis is also aimed at the design PCB of the laboratory kit, subsequent production, recovery and verification of compatibility ALTERA and PRESTO programmers. End of the thesis aims on working with the Quartus II design environment. In particular, it is a guide to working with templates and simulation of VHDL designs.
Description
Citation
GAJDOŠÍK, P. Laboratorní přípravek pro vývoj aplikací obvodů CPLD firmy Altera [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) Dipl. Ing. Dr. Techn. Michal Ries (člen) prof. Ing. Miloš Klíma, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO