Modelování datového přenosu v silových rozvodech nízkého a vysokého napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci se věnuji problematice rušení přenosů pomocí PLC. Cílem této bakalářské práce je zjistit vliv rušení na signál, který přenáší data. Toho se dosáhne tím, že se naimplementuje rušící signál do vedení pomocí generátoru. V práci bude také rozebrán způsob implementace rušení na vedení. Po naimplementování rušení budu sledovat jeho vliv na probíhající přenos dat mezi modemy. Na konci této práce je rozebrán vliv rušení na přenos dat se zobrazením přenášeného signálu. Dále je ukázáno jak přenášený signál ovlivňuje komunikaci mezi modemy a co nastane když je rušení ukončeno.
In this thesis work I am attending to matter of interference in transmissions by Power Line Communication. The goal of this thesis is to determine the impact of interference on the signal, which transmits data. This is achieved by implementing an interfering signal to the power line with the generator. There will also be an analysis of a way how to implement interference to the power line. After the implementation of interference I will monitor the impact of interference on the ongoing data transfer between the modems. At the end of this thesis is dissected the impact of interference in the transmission of data, with depicted transferred signal. Next is shown how the transferred signal affects communication between the modems and what happens when the interference
Description
Citation
FEIT, K. Modelování datového přenosu v silových rozvodech nízkého a vysokého napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Daněček, Ph.D. (člen) Ing. Filip Buršík (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Jaká je reálná přenosová rychlost u Vámi využívaných modemů? Je to 50 kbit/s jak Vaše tabulky uvádějí? Popište princip používané modulace a systém přidělování bitů jednotlivým nosným. Co je to water pouring theorem? Systém VDSL podle Vás překračuje limity pro vyřazování. Jak jste to zjistil? Kolem vedení je magnetické pole? Co tvořilo vazební člen?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO