Vytápění a ohřev TUV v rodinném domě solárními kolektory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této práce je praktický návrh solárních kolektorů pro ohřev teplé užitkové vody (TUV) a pro vytápění rodinného domu. Součástí je i přehled dalších použitelných alternativních zdrojů energie pro vytápění. Dále bude posouzena finanční návratnost instalace solární soustavy v kombinaci s dalšími vytápěcími systémy.
Subject of this banchelor's thesis is to design a solar cell - warm water heating systém, which would be used for heating of water and of a family house. Summary of basic options of alternative resources for heating is included. The assesment of economic backflow, when using solar system in combination with other types of energy systems will be as well covered
Description
Citation
LANGER, D. Vytápění a ohřev TUV v rodinném domě solárními kolektory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Jaký systém na ohřev a vytápění v rodinném domě autor doporučuje? Který ze systémů je vhodný pro kombinaci ze slunečními kolektory? Ekonomická výhodnost tepelného čerpadla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO