Analýza bodu zvratu podle kalkulace nákladů a výnosů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce bude zaměřena na finanční analýzu hospodářského střediska v podniku, ve kterém se provádí výzkum a vývoj v projektech financovaných státními dotacemi. Jedná se o středisko výrobního podniku, ve kterém se provádí jak hospodářská činnost (služby, výrobky), tak i výzkum a vývoj podle zákona o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků. V úvodu práce budou stanoveny cíle, které by měly být v závěru práce potvrzeny. Teoretická část práce bude vycházet z dostupné literatury se zaměřením na základní metody a provedení finanční analýzy, kalkulací a bodu zvratu. V praktické části práce bude vycházeno z hodnot zjištěných v účetních výkazech střediska a bude ukázán vliv státních dotací v kalkulacích střediska z hlediska bodu zvratu. V závěru praktické části bude vyhodnocena finanční situace střediska. V závěru práce bude hodnoceno dosažení stanovených cílů práce.
The bachelor work will be focused on a financial analysis of a self-contained business (economic) unit in a company in which research & development are performed in projects that are financed by state grants. It is a case of a unit of a manufacturing company, in which both its business activities (services, products) and the R&D are conducted in compliance with the law on support of R&D from public financial resources. The introduction of the work will specify the aims that should be confirmed in the work´s conclusion part. Available literature focusing on basic methods and performance of financial analyses, calculations and the BEP will be the source documents of the theoretical part of the work. The practical part will be based on values found in the accounting documents of the unit and the influence of the state grants as it is reflected in the calculations of the unit will be shown while taking into consideration the BEP aspect. In conclusion of the practical part, financial situation of the unit will be evaluated. In the final part of the work, an assessment of the work`s aims achieved will be presented.
Description
Citation
SKÁLOVÁ, H. Analýza bodu zvratu podle kalkulace nákladů a výnosů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
Ing. Petr Bajer, CSc. (předseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Libor Benátský (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Milan Chytil (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO