Vyhodnocovaní komplexních situací z údajů letecké avioniky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento projekt se podrobně zaměřuje na data z avioniky a může být chápán jako horní vrstva nad systémy monitorujícími poruchy, která poskytuje dodatečné informace o letu. Pro konkrétní návrh byly vybrány Airbus A320 a A340 jako zástupci moderních a rozšířených dopravních letadel. Vyvíjená aplikace analyzuje dvě vybrané komplexní situace z toku dat palubní avioniky a hledá podmínky, které vedou k abnormálnímu chování letadla (nikoliv poruchám). Práce je primárně zaměřena na letové fáze, strukturu dat (a jejich kategorizaci) a na vývoj aplikace na bázi fuzzy systému s expertní znalostí uloženou v jeho pravidlech.
This project takes a look on avionics data more comprehensively and it can be understood as an upper layer over fault monitoring systems providing extra information about flight. For concrete design were selected Airbus A320 a A340 to represent modern, widely used transport types of aircraft. Developed application analyzes two chosen complex situations from avionics dataflow and looks for conditions which lead to abnormal aircraft behaviour (but not faults). This work is primarily focused on flight phases, data structure and categorization and application development based on fuzzy system with expert knowledge represented by its rules.
Description
Citation
VYSLOUŽIL, O. Vyhodnocovaní komplexních situací z údajů letecké avioniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Student obhájil diplomovou práci a úspěšně zodpověděl položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO