Měření audiogramu s využitím prostředí LabView

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o poruchách sluchu, metodách vyšetřování sluchu a hlavně o návrhu audiometru pomocí programu LabView. Naleznete zde kompletní rozbor problematiky, požadavků na audiometry a následnou realizace v programu LabView s podrobným popisem všech prvků a bloků. Taktéž jsou popsána audiometrická sluchátka, která jsou určena pro měření s daným programem, a výsledky měření těchto sluchátek. Nechybí ani návod na kalibraci a na celé vyšetření sluchu pomocí programu Audiometr.
The project deals with hearing disorders and examination of hearing and mainly with construct audiometer with the help of sound card and computer program LabView. Thesis describes requirements for audiometers and its realization in LabView with detailed description of all controls and blocks. Headphone for audiometer is also described here, including measurement of its characteristics and calibration. As a part of this project, the manual for calibration and manual for examination of hearing in the program Audiometr is included.
Description
Citation
PLACZEK, R. Měření audiogramu s využitím prostředí LabView [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Svačina, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Vlastimil Navrátil, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO