Projektování podpěrných bodů venkovního vedení vn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem podpěrného bodu je přenést veškerá silová působení na něj kladená a splnit požadavky na bezpečný provoz elektrické sítě. Tato bakalářská práce se zabývá konkrétně projektováním podpěrných bodů venkovních sítí VN. Hlavním úkolem je seznámení s provedením jednotlivých částí podpěrného bodu a vysvětlit postup při výpočtu silových účinků dle požadavků současné legislativy. Výstupem je i jednoduchá softwarová aplikace pro návrh podpěrného bodu z hlediska silového působení.
The reason of supporting constructions is to transfer all power activity and fulfill all requirements on safe operation of electrical grid. This bachelor’s thesis deals with designing of supporting constructions of the overhead line MV. The main task is to acquire knowledges about single parts of supporting constructions and to describe steps of power effects calculation according to current legislation. The outcome is a simple software application for supporting constructions design from power effect viewpoint.
Description
Citation
KŘEPELA, P. Projektování podpěrných bodů venkovního vedení vn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jan Kyncl (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval svoji práci na téma: Projektování podpěrných bodů venkovního vedení vn. V prezentaci popsal jednotlivé cíle práce a výsledky, kterých dosáhl. Na otázky položené vedoucím práce a oponentem student pohotově odpověděl. Závěrem komisi upřesnil některé nejasnosti v programu, který je součástí bakalářské práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO