Popis elektrických a mechanických blokád na různých typech rozváděče UniGear

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci se autor zabývá vysokonapěťovými rozváděči. Konkrétně skříňovými rozváděči vyráběné firmou ABB s.r.o. Je zde proveden popis struktury rozváděče a jeho rozdělení na základní bloky. Jednotlivé bloky jsou popsány a je vysvětlen jejich princip. Dále následuje představení portfolia rozváděčů UniGear. Jsou zde charakterizovány jednotlivé konstrukční varianty a také uvedena tabulka s hodnotami základních parametrů. V další části autor vysvětluje problematiku blokování v rozváděči a uvádí konkrétní instalované elektrické, elektromechanické a mechanické blokády. V závěru jsou vyexportovaná schémata tří modelových rozvoden z programu EPLAN Electric P8, ze kterých lze vyčíst konkrétní zapojení některých blokád užívaných v praxi. V přílohách jsou uloženy fotografie blokád určené pro rozšíření katalogů.
In this bachelor’s thesis author focuses on medium voltage switchgear. Specifically switchgears produced by company ABB s.r.o. There is description of switchgear’s structure divided into basic blocks. Function of each block is described in detail. The second part introduces UniGear family. There is characteristic of their variants with table containing their electrical parameters. In next part author explains interlocking in switchgear and presents specific electrical, electromechanical and mechanical interlocks in switchgear. Next part contains exported schematics of three model substations made in EPLAN Electric P8 software, from which specific connections of commonly used interlocks can be read. Final part includes photographs of interlocks for extension of catalogs.
Description
Citation
JANEČKA, J. Popis elektrických a mechanických blokád na různých typech rozváděče UniGear [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jan Kyncl (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student sebejistě prezentoval svou práci na téma Popis elektrických blokád na různých typech rozváděčů UniGear. Na otázky vedoucího práce a oponenta odpovídá student jistě a pohotově. Na následující otázky komise student reaguje rychle a správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO