Stanovení teplotního koeficientu reaktivity reaktoru v Jaderné elektrárně Dukovany

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá zpětným ověřením teplotního koeficientu reaktivity reaktoru v Jaderné elektrárně Dukovany, měřeného v rámci fyzikálního testu Dohřev chladiva na 260 °C. V práci jsou popsány druhy spouštění jaderných reaktorů a soupis prováděných testů, které se při nich provádí. Dále je zde uveden popis metod stanovení teplotních koeficientů reaktivity. V poslední části práce je popis programu, který byl vytvořen za účelem vypočítání teplotního koeficientu reaktivity ze zadaných souborů a ověření jeho výpočtových metodik pomocí statistického testu.
This thesis deals with the re-determination of the temperature reactivity coefficient of the Nuclear power plant Dukovany, which is measured within the physical test Reheating of the cooling to 260 °C. This paper contains description of the types of nuclear reactors launching, list of tests which are performed during these startings and it also describes methods for determination of temperature reactivity coefficient. Last part of this thesis includes description of programme which was created for determining temperature reactivity coefficient from given files and verification of its calculating methods by statistical test.
Description
Citation
KLÍMA, J. Stanovení teplotního koeficientu reaktivity reaktoru v Jaderné elektrárně Dukovany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Martin Paar, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval bakalářskou práci. Byly přečteny posudky i s doplňujícími dotazy oponenta. Student doplňující dotazy zodpověděl správně. Ing. Katovský měl připomínku na grafickou úpravu grafů v prezentaci a vznesl dotaz na rozdílné hodnoty v BP a v prezentaci. Student položený dotaz dostatečně vysvětlil. Kvalitní prezentaci práce prokázal kvalitní přínos a nadprůměrný vlastní vklad této práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO