Oprava shluků chyb v digitálních přenosech Berlekamp -Preparatovými kódy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje konkrétní skupině systematických konvolučních kódů na opravu shlukových chyb. Do této skupiny kódů patří i kód Berlekamp-Preparatův. Práce počítá se základními znalostmi čtenáře v oblasti konvolučních kódů, a proto se této základní teorii nevěnuje. Cíle této práce jsou podrobně seznámit čtenáře s vlastnostmi Berlekamp-Preparatova kódu a pro vybraný kód navrhnout kodek. Vlastnosti probrané v první části jsou dále využity při samotném výběru kódu a návrhu kodeku. Pro návrh jsou využity různé metody teoretické realizace (programování skriptů, simulační model). Návrh kodeku je rozebrán od zadání požadavků na zabezpečovací schopnosti kódu až po fyzickou realizaci. Každý krok návrhu je vysvětlen a podrobně popsán. Celkový teoretický návrh kodeku probíhá v programu Matlab. A konečný fyzický nárvh v programu Xilinx. Práce se opět nevěnuje popisu základních vlastností těchto programů, proto je vhodné se s nimy částečně seznámit pro snažší proniknutí do problematiky probírané v této práci.
Bachelor's thesis discusses properties of the systematic convolution codes for error-bursts correction. Berlekamp-Preparata code is a member of this group. Thesis aims at detail description of this code and for picked code designs a codec. Properties discussed at the first part of thesis are used at the second part for picking the code and designing the codec. For designing there are used various methods (programming scripts, simulation model). Codec design is described from properties of communication channel to hardware realization. Each step is exactly interpreted. Whole theoretical design is made in Matlab and for designing the hardware there is used program Xilinx.
Description
Citation
PFUDL, T. Oprava shluků chyb v digitálních přenosech Berlekamp -Preparatovými kódy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Pelka (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Jak se pracuje s literaturou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO