Redukce obrazového šumu s využitím vlnkové transformace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce obsahuje teoretické pojednání o šumech vyskytujících se v digitálních obrazových datech, jejich klasifikaci a možnosti odstranění. V další části je věnována teorii vlnek, vlnkové transformací a jejím využití v práci s jednorozměrnými, ale především dvourozměrnými signály. Hlavně pak s obrazovými daty se zaměřením na odstraňování poruch v těchto datech přítomných. Poslední částí práce je implementace demonstračního programu. Program je vytvořen tak, že na základě uživatelsky zvolených proměnných provede odstranění šumu ze zvolených obrazových dat.
This bachelor's thesis contains theoretical treatise on noises, which occur in digital visual data, their classification and possibilities of their removal. The next part is applied to theory of wavelets, wavelet transforms and their usage in working with one-dimensional, but mostly with two-dimensional signals. It is than mainly applied on visual data with a view to removing of failures contained in these data. The last part of the thesis is about implementation of demonstrational programme. This programme is created for removing of noise from the chosen visual data on the basis of user's chosen variables.
Description
Citation
HOLIŠ, M. Redukce obrazového šumu s využitím vlnkové transformace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Peter Stančík (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Jaký je rozdíl mezi prahováním a poloprahováním? Jakým způsobem byla v práci zvolena hodnota použitého prahu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO