Využití simulačního nástroje NS2 v sítích multicast

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na směrování v datových sítích, především na síťovou metodu multicast. Také se podrobněji zabývá jednotlivými multicastovými protokoly a dále modely multicastu, zejména ASM (Any Source Multicast) a SSM (Source Specific Multicast). Hlavním tématem práce je implementace multicastu pomocí nástroje NS2 (Network Simulator). Praktická část obsahuje dvě laboratorní úlohy, kde si čtenář může ověřit nabyté znalosti o multicastu a jeho implementaci v NS2.
The thesis is focused on routing in data network, especially on network method of multicast. The first section closely deals with particular multicast protocols and next with models of multicast, mainly Any Source Multicast and Source Specific Multicast. The main point of this work is implementation of multicast using Network Simulator. On the practical level, two laboratory exercises are included. In this part, readers have the possibility to make sure of reached knowledge of multicast and its implementation in NS2.
Description
Citation
HOŠEK, P. Využití simulačního nástroje NS2 v sítích multicast [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) prof. Ing. Andrej Lúč, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Sýkora (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Mojmír Jelínek (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
V práci píšete, že IP multicast je využíván v systému hoot-n-holler. Co je systém hoot-n-holler? Dalo by se realizovat náhodné připojování uživatelů v NS2?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO