Teplovodní otopné soustavy se solárními prvky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá popisem teplovodních otopných soustav s využitím solárních prvků. Tato práce se skládá ze dvou částí. V první části bakalářské práce jsou popsány druhy teplovodních otopných soustav a jejich rozdělení podle různých hledisek. Dále jsou uvedeny základní druhy komponentů, kterých je využíváno v takových soustavách. V práci se také pojednává o využití slunečního záření k získání tepelné energie pomocí slunečních kolektorů. Druhá část práce je zaměřena na technicko-ekonomické porovnání solárních systémů pro ohřívání TV a vytápění s využitím dvou různých druhů slunečních kolektorů.
Bachelor's thesis deals with the description of hot-water heating systems using solar elements. This work consists of two parts. In the first part of thesis describes types of hot-water heating systems and their distribution according to different aspects. The following are the basic types of components, which are used in such systems. The work also discusses the use of sunlight to obtain thermal energy using solar collectors. The second part of work is focused on technical-economic comparison of solar heating systems for TV and heating, using two different types of solar collectors.
Description
Citation
UMÝSA, R. Teplovodní otopné soustavy se solárními prvky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Bohumil Sekanina, CSc., CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Doc. Kratochvíl: Mohl byste vysvětlit termín "solárně termická přeměna" z obr. 5 vaší práce? Na str. 25 je vztah pro výpočet celkové energie na vytápění je symbol t12. Mohl byste nám osvětlit, co označuje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO