Tuhé pěny založené na acetalizovaném PVAl

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Práce se zabývá přípravou tuhých hydrofilních pěn z acetalů PVAl. Pro výrobu tuhých pěn byl použit postup založený na napěnění reakční směsi plynnými zplodinami. V rámci práce byla také studována možnost ukotvení aktivních složek do hmoty pěny (drceného lignitu jako účinného sorbentu pro těžké kovy).
This diploma thesis deals with the preparation of solid hydrophilic sponges made of acetalized PVAl. The sponges were produced by foaming by gaseous reaction by-product. The experimental work also includes the study of active compound immobilization into the sponge (finely ground lignite as a heavy metal sorbent).
Description
Citation
MACH, V. Tuhé pěny založené na acetalizovaném PVAl [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Miloslav Pekař, CSc. (předseda) prof. Ing. Michal Čeppan, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Marie Kaplanová, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Kovařík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Prchal, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen) prof. Ing. Oldřich Zmeškal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Diplomant seznámil členy komise s obsahem své diplomové práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta odpověděl na dotazy: prof. Kaplanová - jak lze rozlišit vodu v pórech a nabobtnání; proč byl použit k sorpci lignit doc. Prchal - jaká je přesnost technik pro určení množství vody ve vzorku pěny doc. Pekař - jaké jsou jiné techniky přípravy pěny
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO