Binokulární vidění a výroba anaglyfů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vznikem a popisem procesu lidského vidění a výrobou anaglyfů. Jsou zde uvedeny jednotlivé možnosti pro získání prostorového vjemu ze dvou dvourozměrných obrazů. Součástí práce je program vytvořený v prostředí Matlab 2008b pro výrobu anaglyfů a popis jeho funkcí a vlastností. V příloze jsou obsaženy vytvořené anaglyfy a ukázka zdrojového kódu. Elektronická verze práce i program jsou dostupné na přiloženém DVD.
Objective of this master's thesis is developing and describing of human vision process and anaglyph production. The text contains individual possibilities of achieving spatial sensation from two two-dimensional images. This thesis contains an application for the anaglyph creation developed in the Matlab 2008b interface and description of its functions and properties. Created anaglyphs and the source code sample are attached. The electronic version of the thesis and application are available on the attached DVD.
Description
Citation
ŠVEC, M. Binokulární vidění a výroba anaglyfů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Holčík, CSc. (člen) Ing. Miroslav Dvořák, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) prof. MUDr. Jindřich Vomela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázky oponenta byly zodpovězeny. Do diskuse se zapojil doc. Chmelař. Otázka byla zodpovězena. Do diskuse se zapojil Ing. Schwarz. Otázka byla zodpovězena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO