Studium organických molekulárních látek pomocí rentgenového záření.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Deriváty diketopyrrolopyrrolu jsou barevné pigmenty potencionálně využitelné v oblasti organických polovodičových struktur. Jejich elektronické vlastnosti jako vodivost, fotovodivost a elektroluminescence souvisí s jejich krystalografickou strukturou, která určuje transportní cestu náboje látkou. Práce se zabývá stanovením této struktury pomocí rentgenové difraktometrie. Na základě známé krystalografické struktury diketo-dipyridyl-pyrrolo-pyrrolu je pomocí dostupného programového vybavení modelován difraktogram a zpětně naměřený difraktogram je použit pro modelování struktury. Tato metoda je použita i na jiné příbuzné deriváty o neznámé krystalografické struktuře.
Derivates of diketopyrrolopyrrole are coloured pigments with potential use in field of organic semiconductor structures. Their electrical attributes such as conductivity, photocon- ductivity and electroluminescence relate to their crystal structures, that determine charge transport path through the compound. The work deals with determination of these structures by using x-ray diffractometry. The diffractogram based on known crystalografic structure of diketo-dipyridyl-pyrrolo-pyrrole is modeled by available software and measured diffractogram is used for structure re-modeling. This method is used for other related derivates with unknown crystal structure.
Description
Citation
STEJKORA, J. Studium organických molekulárních látek pomocí rentgenového záření. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Hana Dočekalová, CSc. (člen) doc. Ing. Václav Prchal, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-26
Defence
Objasněte způsob práce s programem FOX. Je použitá látka DPPP, resp. její spektrum v databázi? V jakém formátu jsou data do SW vkládána?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO