Automatizovaný systém pro udržení životních podmínek v akváriích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací automatizovaného systému pro udržení životních podmínek v akváriích. Úkolem systému je do jisté míry automatizovat určité procedury a zajistit regulaci důležitých parametrů prostředí s ohledem na zvýšení spolehlivosti a komfortu umělého chovu akvarijních živočichů a rostlin. Zařízení zajišťuje řízení osvětlení, regulaci teploty, a regulaci koncentrace CO2. Zobrazování údajů a ovládání zprostředkovává grafický displej s dotykovou vrstvou.
This thesis project describes the design and construction of an automated system for maintaining live conditions in aquarium. The main purpose of the system is to automate certain procedures and to ensure control of important environmental parameters of artificial breeding of aquarium animals and plants. The device regulates lighting, temperature, CO2 concentration and other parameters. The LCD with touch screen is used to system control and to display measured values.
Description
Citation
JANDA, J. Automatizovaný systém pro udržení životních podmínek v akváriích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Diplomant seznámil komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a komise. Otázky komise: Jakým způsobem by jste realizoval ochlazování vody v akváriu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO